VPRO: Reaction

Kristel Heesterbeek 14-10-2021
2211 keer bekeken 0 reacties

Wat als er een netwerk van ondernemingen was, waarin geen filiaal hetzelfde is? En waarin het maken van iets moois en duurzaams belangrijker is dan het maken van winst? Filmmaker Kees Brouwer begint zijn eigen beweging: Reaction. Bekijk de documentaire op VPRO, 17 oktober om 20:20 uur.

Het moet een beweging worden van ondernemers, ambachtslieden, ontwerpers, kunstenaars, boeren, koks, en noem maar op, die zich willen verenigen om een robuuste tegenhanger van het grootkapitaal te vormen. Want, zo vindt Kees, iedereen heeft recht op kwaliteit en duurzaamheid.

Truien die een leven lang meegaan, hazelnootpasta van Nederlandse bodem, jenever zonder voetafdruk, een fiets gemaakt van oude fietsen. De mensen achter deze producten vertellen allemaal een eigen verhaal.

Reaction-filialen zijn eigenlijk overal, alleen het logo op de gevel ontbreekt nog. Onder het motto ‘wat willen we nog minder?’ reist Kees daarom de komende tijd het land door in zijn bestelwagen, op zoek naar mensen die laten zien hoe je eerlijk, sociaal, transparant en met een minimale voetafdruk kunt produceren.

Tijdens de Dutch Design Week is deze bestelwagen te vinden op het Ketelhuisplein.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen