Urban Planning Reimagined

Een sessie over een nieuwe digitale manier van werken in het ontwerpen van de stad, urban digital twins in besluitvorming en inwoners centraal in het hele ontwerpproces. 'a digitally enabled way of working'

woensdag 26 oktober

16:30 uur

Steden groeien en worden steeds complexer om te ontwerpen. De uitdagingen in o.a. verdichting, energie- klimaattransitie, mobiliteitstransitie en leefbaarheid zijn onderling verbonden waardoor integraliteit een vereiste is. Deze complexiteit gaat de grenzen van het verstandelijke vermogen te buiten. De digitale revolutie maakt een compleet nieuwe manier werken mogelijk voor de integrale stedelijke planning. 

In deze sessie lichten we toe hoe deze nieuwe digitale manier van werken helpt bij het ontwerpen van de stad, hoe een urban digital twin kan worden toegepast in besluitvorming, om inwoners centraal te zetten en te betrekken in het ontwerpproces. vereiste is. De digitale revolutie maakt een compleet nieuwe manier werken mogelijk voor de integrale stedelijke planning. 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het UDI Digital City Programma (Brainport): een ecosysteem van bedrijven, kennisinstellingen en overheden met als doel om deze nieuwe digitale werkwijze te ontwikkelen. 

Afbeeldingen

Registreren

Cookie-instellingen