Mobiliteit: Stuur mee richting comfortabeler en veiliger reizen

De manier waarop we onze mobiliteit hebben ingericht, de manier waarop we ons verplaatsen, loopt tegen allerlei grenzen aan. Tijd om nieuwe mogelijkheden te zoeken en andere keuzes te maken! Maar hoe doen we dat slim én behouden we voldoende bewegingsvrijheid? Ontdek nieuwe keuzes en praat mee!

Dinsdag 25 oktober

15:30 - 16:00 uur

Files nemen toe, het OV systeem kraakt, er zijn meer veiligheidsrisico's in het verkeer en toenemende uitstoot en geluidshinder drukken op onze natuur en omgeving. Toch is bereikbaarheid enorm belangrijk voor ons wonen, werken, ondernemen en recreëren in Brabant. Tijd om nieuwe mogelijkheden te zoeken en andere keuzes te maken! Maar hoe doen we dat slim én behouden we voldoende bewegingsvrijheid?  Aan het woord gedeputeerde Suzanne Otters.

We kunnen ook veel lessen halen uit data, van bijvoorbeeld navigatiesystemen of routeplanners. Twee vooruitstrevende bedrijven in het Mobility Lab nemen ons mee in een demo:  Geojunxion, door Stef van der Helm en Mobility Sensing, door Tom van de Ven. Maar ook social design biedt ons nieuwe perspectieven op reizigersgedrag en andere vormen van mobiliteit die dat kunnen prikkelen. Rombout Frieling deed een uniek onderzoek waarin hij aanhaakte bij reizigers om non-verbaal te ervaren hoe hun reis echt is. Herken jij jezelf in dit gedrag of helemaal niet? Waar zitten jouw hobbels in de (dagelijkse) reizen die je maakt? En wanneer zou jij andere keuzes gaan maken? Neem deel aan het gesprek in het Brabant Ontmoet Café! 

Afbeeldingen

Registreren

Cookie-instellingen