Pop-up Expo: Algoritme Experience

Kunnen we het gebruik van data nog uitleggen? In het dagelijks leven heb je voortdurend te maken met algoritmes. Ze zijn er altijd en overal. Algoritmes worden ook ingezet als hulp bij het krijgen van inzicht en het maken van beslissingen. Hoe blijven we als overheid daarover transparant?

Of het nu over een zoekopdracht via Google gaat, de suggesties die je krijgt van Netflix voor series of de informatie die je krijgt van je smartwatch over je gezondheid. Algoritmes zijn overal.
 
Ook worden ze ingezet als hulp bij het krijgen van inzicht en het maken van beslissingen. Beslissingen over jou. Technieken worden steeds geavanceerder, waardoor algoritmes steeds slimmer worden. Als overheid willen we wel kunnen blijven volgen waarop een beslissing gebaseerd is en hierover transparant zijn. ‘Computer says no’ is geen optie.  


Tijdens deze experience ontdek je alles over algoritmes en ga je de strijd met het algoritme aan. Weet je wat er precies gebeurt? Wat zijn de keerzijden van de inzet van algoritmes? En wat zou je erover willen en moeten weten? 

Afbeeldingen

Registreren

Cookie-instellingen