Mobiliteit Brabant zet koers naar 2030

Begin

14-06-2022 om 16:45

Einde

16-06-2022 om 17:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Hoe blijft Brabant veilig, slim en duurzaam bereikbaar?

In Brabant is het goed wonen, werken en recreëren. Het aantal inwoners neemt in rap tempo toe. Binnen 30 jaar komen er ongeveer 280.000 inwoners bij in Brabant. Dat is net zoveel als het aantal inwoners van de gemeente Eindhoven nu! Dat betekent behoefte aan nieuwe woningen, meer arbeidsplaatsen en meer reisbewegingen.  

Het huidige mobiliteitssysteem is daar niet op berekend. Vooral het hoofdwegennet loopt volledig vast als we doorgaan op de huidige weg. Met negatieve gevolgen voor de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid.   

Dit daagt ons uit om te kijken hoe we omgaan met mobiliteit. We moeten op zoek naar oplossingen van mobiliteit die slimmer, duurzamer, veiliger, robuuster én betaalbaar zijn. 

In de interactieve expositie ‘Brabant koerst naar 2030’ kunt u zich laten informeren wat komt kijken bij deze mobiliteitstransitie; minder reizen en een verschuiving van autogebruik naar fietsen, openbaar vervoer en nieuwe vormen van deelmobiliteit. De Smartopia Tafel maakt uw reisgedrag en keuzes inzichtelijk. 

Het Team Gedeelde Mobiliteit gaat graag met u in gesprek over hoe we blijven voorzien in de verschillende reisbehoeften. 

Maar we laten ook voorbeelden zien van smart mobility binnen SmartwayZ.NL. Er staan buiten op het plein voor het Provinciehuis twee interessante demo’s klaar van startup XYZ Dynamics over uitstootvrij vrachtverkeer en V-tron met een auto met daarin de nieuwste intelligente snelheid assistent-technologie.  

Natuurlijk gaat bij mobiliteit ook over verkeersveiligheid. In Brabant wordt door de verkeersveiligheidspartners samen gewerkt onder de noemer “Brabant gaat voor nul verkeersslachtoffers”. Want ieder slachtoffer is er een te veel. Samen gaan we voor NUL, ook jouw actie telt! In een verkeerssimulator kunt u het effect van afleiding in het verkeer ervaren. Door alle slimme oplossingen en meetsystemen hebben we steeds meer actuele en relevante data tot onze beschikking. We laten u zien hoe we gebruik kunnen maken van de data die de “Staat van Mobiliteit Brabant” ons nu al biedt. Een kleine quiz stelt uw kennis op de proef. U kunt in gesprek over de mogelijkheden van fietsstimulering via Sjees of over het netwerk van snelfietsroutes dat in Brabant wordt aangelegd. 

SMART Talks: 

Binnen 10 min wordt u bijgepraat over nieuwste innovatieve ontwikkelingen binnen mobiliteit. Er staan verschillende onderwerpen op het programma: 

- Minder hinder tijdens werkzaamheden door inzet service providers 

- Staat van Mobiliteit Brabant

- Slimmere zelfrijdende shuttles door inzet van Artificial Intelligence 

- Slim Sturen in Zuid-Nederland 

- Efficiënt, duurzaam en veilig verkeer dankzij slimme logistiek in de regio 

 

Verkeer en vervoer - Provincie Noord-Brabant 

Maak kennis met SmartWayz.nl tijdens Brabant Ontmoet Live

Terug naar het programma

Cookie-instellingen